top of page
Plants
Träpall

second chance interior concept

Second Chance Interior Concept är namnet på det koncept eller rättare sagt arbetssätt som används. Det går ut på att tillvarata så mycket av den redan befintliga inredningen och möbler som möjligt. Vi slänger inte ut det gamla och tar in det nya utan vi gör det gamla till det nya. Arbetssättet följer tre steg:

1. Vad kan vi göra med den befintliga inredningen och möblerna? Går det att klä om eller måla? Behöver soffan bara en ordentlig tvätt med textilvårdsmaskin? Är det möbleringen som är ogenomtänkt och skapar en dålig känsla? Vi börjar alltid med att titta på det som finns framför oss. 

2. Inköp görs i första hand second hand. Det går idag att hitta kvalitativ inredning och möbler på andrahandsmarknaden till mycket bra priser. 

3. Som sista steg köps nyproducerad inredning. Nyproducerat köps enbart när alternativ 1 och 2 är uttömda. Vid köp av nyproducerat görs noggranna val sett till produktens hållbarhet: vilket material är produkten i, vilken livslängd har den, går den att återvinna, hur har den producerats och vart är den tillverkad. 

exempel koncept

Moodboard.hemsida.png
bottom of page